Thai Chef Truck

Menu 15 – Tom Yum Goong m. ris

( m. rejer )

chicken nuggets

Tillæg A – Stegt kylling vinge

Menu 15 – Tom Yum Goong m. ris

Tom Yum Goong er tilberedt på en smule fløde eller kokosmælk der giver en friske smag.  Hovedingredienserne er rejer, svampe, løg, gulerødder peberfrugt.   Krydderier er lemongræs / citrongræs, salt, kaffir lime, frisk koriander, frisk basilikum blade, frisk galangal, løg, fiskesovs.. Ingredienser kan varierer som følge af årstiden. Smagen i denne ret er bygget på gammel traditionel thailandsk mad med en frisk smag der er en populær spise blandt thailændere. Tom Yum Gung spises med ris og  har en syrlig krydret smag blandet med salt og sødt

Tilbehør: Dampede bløde økologiske jasminris 

Chilier: 2 chilli

Kr. 119,- 

Hvor er Foodtruck`en

Find foodtruck`en og få lækker thaimad

Tillæg A – Stegt Kylling vinge

Kom med ind i Foodtruck`en

Drik  rent vand til dit økologisk thai-mad.

Rent vand uden PFAS, Pesticider, tungmetaller, salte og mineraler er sundt for kroppen.

Få en vandfilterkande med det mest effektive vandfilter der findes på marked.

Fordele ved at rense dit drikkevand for pesticider

  • Rent vand er afgørende for at opretholde din krops funktioner og kan hjælpe med at reducere sult.
  • Omvendt osmose fjerner op til 99% af urenheder i vandet som PFAS, tungmetaller, pesticider, arsen og tusindvis af andre skadelige stoffer, hvilket resulterer i rent og sundt drikkevand
  • Forbedret hydrering: Osmosevand gør det lettere for cellerne at absorbere og udnytte vandet effektivt, hvilket forbedrer kroppens hydrering og funktion.
  • Smag og lugt: Processen fjerner også dårlig smag og lugt fra vandet, hvilket forbedrer dets kvalitet
    og smag.
  • Miljøvenlig: Omvendt osmose er samtidig den mest anerkendte og anvendte vandbehandlingsmetode, og samtidig en MEGET miljøvenlig metode til vandrensning, da den ikke kræver brug af kemikalier eller strøm og filtre som bruges i Aqua Peak 190 har lang levetid, er selv rensende og færre eller slet ingen reparationer.
  • Bæredygtig: Når du investerer i et osmoseanlæg får giver du samtidigt et  bæredygtigt aftryk så du er med til at reducerer plastikflasker bliver væsentlig reduceret uden at belaste miljøet til gavn for både dig, planeten og vores fremtid.
  • Beskytter apparater: Rent osmosevand forlænger levetiden på dine køkken-apparater, kaffemaskine, quooker og blender da det reducerer risikoen for kalkaflejringer og tilstopninger.
  • Lang levetid: Omvendt osmose anlæg kan holde i mange år med korrekt vedligeholdelse, hvilket gør det til en LANG-tids holdbar investering

Tom Yum Goong: En Guide til Den Lækre Thailandske Skaldyrs ret

Tom Yum Goong er en af de mest populære thailandske retter, der er kendt for sin stærke og syrlige smag. Denne thailandske mad ret er lavet med en kombination af friske urter, krydderier og skaldyr, hvilket giver den en unik smag og tekstur.

Historisk set blev Tom Yum Goong lavet af fiskere i Thailand, der brugte lokale ingredienser som limeblade, galangal og citrongræs for at give suppen smag og bevare skaldyrenes friskhed. I dag er Tom Yum Goong en af de mest populære thailandske retter i hele verden og kan findes på mange thailandske restauranter.

Key Takeaways

  • Tom Yum Goong er en populær thailandsk suppe kendt for sin stærke og syrlige smag.
  • Suppen er lavet med friske urter, krydderier og skaldyr, og blev oprindeligt lavet af fiskere i Thailand.
  • Tom Yum Goong er en af de mest populære thailandske retter i verden og kan findes på mange thailandske restauranter.

Historie

Tom Yum Goong er en thailandsk suppe, der er kendt for sin skarpe og syrlige smag. Suppen har en lang historie i Thailand og er en af de mest populære retter i landet.

Ifølge historien blev Tom Yum Goong opfundet i det 19. århundrede af en berømt thailandsk kok ved navn Sida Thong. Kokken ønskede at skabe en suppe, der var både velsmagende og sund, og som kunne hjælpe med at bekæmpe sygdomme.

Suppen blev oprindeligt lavet med en række forskellige ingredienser, herunder kaffir limeblade, citrongræs, galangal og fiskesauce. Senere tilføjede kokken rejer til suppen, hvilket gav den en ekstra dimension af smag og tekstur.

I dag er Tom Yum Goong en af ​​de mest populære thailandske retter i verden. Retten er kendt for sin intense smag og bruges ofte som en appetitvækker eller som en hovedret med ris.

Ingredienser

Hovedingredienser

Tom Yum Goong er en thailandsk ret, der er kendt for sin skarphed og syrlighed. Suppen er lavet med en række forskellige ingredienser, herunder rejer, champignon, citrongræs, galangal, limeblade og fiskesauce.

Rejerne er en vigtig ingrediens i Tom Yum Goong, og de tilføjer både smag og tekstur til suppen. Champignon er en anden vigtig ingrediens, der giver suppen en dejlig umami smag. Citrongræs og galangal er aromatiske ingredienser, der tilføjer en dejlig duft og smag til suppen. Limeblade giver suppen en syrlig smag, mens fiskesaucen giver en salt smag.

Krydderier og urter

Udover de vigtigste ingredienser indeholder Tom Yum Goong også en række krydderier og urter. Disse inkluderer chili, koriander og forårsløg. Chili er den vigtigste ingrediens, der tilføjer suppen dens karakteristiske skarphed. Koriander og forårsløg er friske urter, der giver suppen en dejlig smag og farve.

For at lave Tom Yum Goong skal man have adgang til disse ingredienser, og det kan være en udfordring at finde dem alle i supermarkeder i Danmark. Men med lidt tålmodighed og søgen kan man finde dem i asiatiske supermarkeder eller online.

Tilberedning

For at tilberede en lækker Tom Yum Goong skal man starte med at bringe en stor gryde med vand i kog. Tilsæt citrongræs, kaffir limeblade og galangal og lad det simre i ca. 10 minutter.

Derefter tilsættes skrællede rejer, champignon og tomater. Lad det simre i yderligere 5 minutter, indtil rejerne er lyserøde og gennemstegte.

Tilsæt derefter fiskesauce, limejuice og sukker for at justere smagen efter behov. Til sidst tilsættes frisk koriander og serveres straks.

For en mere fyldig smag kan man også tilføje kokosmælk.

Variationer

Der er mange variationer af Tom Yum Goong, og opskrifterne kan variere afhængigt af regionen i Thailand og kokkens personlige præference. Nogle af de mest populære variationer inkluderer:

Tom Yum med kylling

Kylling kan bruges i stedet for rejer i Tom Yum. Det giver en mildere smag, men stadig med den karakteristiske syrlige og krydrede smag.

Tom Yum med svampe

Svampe kan også bruges i stedet for rejer i Tom Yum. Det giver en vegetarisk eller vegansk mulighed, men stadig med den karakteristiske syrlige og krydrede smag.

Tom Yum med fisk

Fisk kan bruges i stedet for rejer i Tom Yum. Det giver en mildere smag, men stadig med den karakteristiske syrlige og krydrede smag.

Tom Yum med oksekød

Oksekød kan bruges i stedet for rejer i Tom Yum. Det giver en stærkere smag, men stadig med den karakteristiske syrlige og krydrede smag.

Tom Yum med tofu

Tofu kan bruges i stedet for rejer i Tom Yum. Det giver en vegetarisk eller vegansk mulighed, men stadig med den karakteristiske syrlige og krydrede smag.

Uanset hvilken variation man vælger, er Tom Yum en lækker og krydret thailandsk mad, der vil tilfredsstille enhver smagsløg.

Næringsindhold

Tom Yum Goong er en skålfuld af smag og sundhed. Denne thailandske suppe er fyldt med friske ingredienser og næringsstoffer. Her er en oversigt over nogle af de næringsstoffer, som er til stede i Tom Yum Goong:

Protein

Tom Yum Goong er en god kilde til protein. Rejerne og kyllingen i suppen indeholder begge en betydelig mængde protein, som er afgørende for at opbygge og reparere kroppens væv.

Vitamin C

Suppen er rig på vitamin C, som er en antioxidant, der hjælper med at beskytte kroppen mod skadelige frie radikaler. Citrongræs, lime og chili er alle kilder til dette vigtige vitamin.

Kulhydrater

Tom Yum Goong indeholder også kulhydrater, som er kroppens primære energikilde. Risnudlerne i suppen er en god kilde til kulhydrater.

Fedt

Suppen indeholder lidt fedt, men det fedt, der er til stede, er hovedsageligt sundt fedt fra kokosmælk og kylling. Disse sunde fedtstoffer kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauer og reducere risikoen for hjertesygdomme.

Samlet set er Tom Yum Goong en sund og næringsrig suppe, der er fyldt med smag og gode ingredienser.

Servering og præsentation

Når Tom Yum Goong serveres, er det ofte i en dyb tallerken eller en suppeskål. Retten er normalt varm og dampende, og serveres ofte med ris eller nudler.

Før servering kan der tilføjes friske urter og krydderier for at give retten ekstra smag og farve. Typiske urter inkluderer koriander, thai-basilikum og forårsløg.

En anden populær måde at servere Tom Yum Goong på er i en varm stenmorter. Dette giver gæsterne mulighed for at blande ingredienserne selv og justere smagen efter deres præference.

Uanset hvordan det serveres, er det vigtigt at præsentere Tom Yum Goong på en måde, der fremhæver dens farverige ingredienser og dampende aroma. Dette vil ikke kun gøre retten mere appetitlig, men også give gæsterne en fornemmelse af autentisk thailandsk madkultur.

Regional popularitet

Tom Yum Goong er en populær suppe i hele Sydøstasien, især i Thailand og Laos. Denne suppe er også populær i nabolandene Cambodja, Vietnam og Malaysia.

I Thailand er Tom Yum Goong en nationalret, og den serveres ofte på restauranter og gadeboder. Suppen er kendt for sin stærke smag og aroma, der kommer fra ingredienser som citrongræs, limeblade, galangal og chili.

I Laos er Tom Yum Goong også en populær ret, men den er lidt anderledes end den thailandske version. Laos-versionen er mindre stærk og har en mere syrlig smag.

I Cambodja er Tom Yum Goong kendt som “Somlaw Machu Kreung” og er en af de mest populære supper i landet. Den er kendt for sin krydrede smag og bruges ofte som en helbredende suppe mod forkølelse og influenza.

I Vietnam er Tom Yum Goong kendt som “Canh Chua Tom” og er en populær suppe i det sydlige Vietnam. Den vietnamesiske version har en mere mild smag og er mindre krydret end den thailandske version.

I Malaysia er Tom Yum Goong kendt som “Tom Yam” og er en populær suppe i det sydlige Malaysia. Den malaysiske version er kendt for sin krydrede smag og bruges ofte som en helbredende suppe mod forkølelse og influenza.

Generelt er Tom Yum Goong en populær suppe i hele Sydøstasien og er kendt for sin stærke smag og aroma.

Kulturel betydning

Tom Yum Goong er ikke kun en populær thailandsk ret, men det er også en vigtig del af den thailandske kultur. Retten er kendt for sin komplekse smag og aroma og er ofte serveret ved særlige lejligheder såsom bryllupper, fødselsdage og religiøse ceremonier.

Tom Yum Goong er også blevet et symbol på thailandsk gastronomi og er blevet en vigtig del af landets turistindustri. Mange turister besøger Thailand specifikt for at prøve den autentiske version af denne ret og for at opleve den thailandske kultur gennem maden.

Desuden er Tom Yum Goong også blevet en populær ret i andre dele af verden, og mange restauranter i udlandet tilbyder nu denne ret på deres menukort. Dette har medført en stigning i efterspørgslen efter thailandske ingredienser og krydderier på verdensplan.

Alt i alt er Tom Yum Goong ikke blot en lækker ret, men også en vigtig del af den thailandske kultur og gastronomi, som fortsætter med at sprede sig og påvirke andre dele af verden.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man Tom Yum Goong?

Tom Yum Goong er en thailandsk suppe, der er kendt for sin syrlige og krydrede smag. For at lave Tom Yum Goong skal man først tilberede en bouillon ved at koge rejer, citrongræs, limeblade og andre krydderier i vand. Dernæst tilsættes rejer, svampe, chili og andre ingredienser efter smag. Suppen er færdig, når alle ingredienserne er kogt og smagfulde.

Hvilke ingredienser skal man bruge til Tom Yum Goong?

Ingredienserne til Tom Yum Goong kan variere afhængigt af smag og præference. De mest almindelige ingredienser inkluderer rejer, citrongræs, limeblade, galangal, chili, svampe, fiskesauce og sukker. Nogle opskrifter kan også inkludere kylling eller tofu.

Hvad er forskellen på Tom Yum og Tom Yum Goong?

Tom Yum er en thailandsk suppe, der er kendt for sin syrlige og krydrede smag. Tom Yum Goong er en variation af denne suppe, der inkluderer rejer. Begge suppevarianter er kendt for deres karakteristiske smag og aroma.

Hvordan tilberedes Tom Yum Goong med kylling?

For at tilberede Tom Yum Goong med kylling, skal man først stege kyllingestykker i en gryde. Dernæst tilberedes bouillon ved at koge citrongræs, limeblade, galangal og andre krydderier i vand. Tilsæt kylling, svampe, chili og andre ingredienser efter smag. Suppen er færdig, når alle ingredienserne er kogt og smagfulde.

Hvad betyder Tom Yum Goong på dansk?

Tom Yum Goong betyder direkte oversat “syrlig suppe med rejer” på dansk.

Hvordan laver man Tom Yum pasta?

For at lave Tom Yum pasta skal man først blande chili, hvidløg, koriander, citrongræs, galangal, limeblade og andre krydderier i en blender. Blend ingredienserne, indtil de er blevet til en pasta. Tom Yum pasta kan bruges som en smagsgiver i forskellige retter, herunder suppe og saucer.

Oplev Lækre Takeaway Muligheder med Fodtrucken

Drømmer du om en lækker og bekvem måde at nyde velsmagende mad derhjemme? Så er takeaway med Foodtruck det perfekte valg for dig! Med et væld af spændende thairetter, med utallige muligheder for at forkæle dine smagsløg med alt fra kylling til stegte nudler med rejer.

Hvorfor vælge takeaway ?

Når du bestiller takeaway, åbner du dørene til en verden af kulinariske oplevelser lige fra din egen stue. Uanset om du er til traditionel dansk mad, spicy mexicansk cuisine eller sund og frisk salat, vil du med garanti finde noget, der passer til din smag. Med et bredt udvalg af restauranter at vælge imellem, er der noget for enhver smag og enhver anledning.

Det bedste takeaway-sted i Danmark